Aandenken aan Alkmaar

Zoekt u een aandenken aan Alkmaar, dan hebben wij voor u verschillende producten zoals handdoeken/badlakens of een snijplank of zie voor meer in onze winkel. Alkmaar is een mooie oud-hollandse stad in Noord Holland die u gezien moet hebben.

Er komen veel toeristen uit het buitenland en met zijn kaasmarkt dat sinds 1365 bestaat, maar begint tegenwoordig eind maart t/m eind september op het Waagplein op vrijdagmorgen en dinsdagavond om de veertien dagen met een ambachtsmarkt/braderie. Op de kaasmarkt zijn s’morgens vroeg de ‘zetters’ bezig met het uitladen van de vrachtwagens en zetten de kaas op het Waagplein Op de kaasmarkt waar de kaasdragers gilde actief is en worden ook wel ‘vemen’genoemd en er zijn vier ‘vemen’ en iedere’veem’ heeft zes kaasdragers en een ‘tasman’ die een leren tas draagt en bij de Weegschaal staat en notities maakt en iedere ‘veem’ heeft zijn eigen ‘tasman’ en Weegschaal. Elke ‘veem’ heeft z’n eigen kleur, rood, groen, blauw en geel. De kleuren zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje, en de kleur van de berrie.’  De ‘kaasvader’ is hoofd van de vier vemen. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst.

En vergeet niet verder de monumenten en de oude straatjes met zijn gezellige winkels en terrassen te bezoeken. En vergeet niet een rondvaartboot te maken door de grachten die iedere 45 minuten vaart of een Kano huren.  En dat is echt een aandenken van deze stad waard, zie onze verschillende producten die wij hebben. Waagplein, waar de kaasmarkt is heeft ook ‘Het Kaas Museum’ naast de markt in monumentale Waaggebouw met veel historische voorwerpen en natuurlijk over kaasmaken en nog veel meer dat allemaal bij de  kaasmarkt, dat echt de moeite waard is’.  En vergeet niet ‘The Beatles’ Museum en ‘Stedelijk’ Museum. De terrassen en restaurantjes op en rond het Waagplein, Canadaplein en Platte Steenen Brug om iets te nuttigen. Daarom hebben wij voor u een leuke herinnering een badlaken van de kaasmarkt een mooi product en dat wij bedrukken. Zie onze winkel.