Badlaken van de kaasmarkt Alkmaar

Badlaken van de kaasmarkt Alkmaar, wie wil dat nu niet als aandenken. Vooral wanneer u een dag met uw familie, vrienden of verenigingen naar de kaasmarkt gaat en een badlaken bedrukt als plak kaas, tekts en met een muis, 50+, 40+ enz., wat u maar wilt of bedrukt met Nederland en rode stip met naam waar Alkmaar ligt, zie onze producten in de winkel. Kaasmarkt Alkmaar is overal bekend en waar veel toeristen uit heel de wereld naar toe komen, maar ook uit Nederland. En hier graag een souvenir van in huis willen hebben. De kaasmarkt is van 31 maart t/m 29 september op iedere vrijdagmorgen en dinsdagavond om de 14 dagen.

Op de kaasmarkt zijn alle kazen door de ‘zetters’op het Waagplein uitgestald. De kaasdragers gilde actief er zijn er vier, ook wel ‘vemen’ genoemd, elke ‘veem’ heeft een eigen kleur en zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de ‘kaasdragers’, hun strikje, en de kleur van de berrie. Iedere ‘kaasdragers’ gilde heeft zes ‘kaasdragers’ en een ‘tasman’ met leren tas en die staat bij de Weegschaal maar vroeger rekende hij af, elke ‘veem heeft zijn eigen ‘tasman’ en Weegschaal. Tevens vindt er rondom de kaasmarkt op dinsdagavond een keer in de 14 dagen een gezellige kunst- en ambachtenmarkt plaats. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier ‘vemen’. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst. En hier van wil je graag een souvenir zoals een badlaken of handdoek van echt katoen en bedrukt, en wat dacht u van een kaasplank ook bedrukt, zie onze producten in de winkel.

Waagplein, waar de kaasmarkt is heeft ook ‘Het Kaas Museum’ naast de markt in monumentale Waaggebouw met veel historische voorwerpen en natuurlijk over kaasmaken en nog veel meer dat allemaal bij de  kaasmarkt, dat echt de moeite waard is’.  En vergeet niet ‘The Beatles’ Museum en ‘Stedelijk’ Museum. De terrassen en restaurantjes op en rond het Waagplein, Canadaplein en Platte Steenen Brug om iets te nuttigen. Daarom hebben wij voor u een leuke herinnering een badlaken van de kaasmarkt een mooi product en dat wij bedrukken. Zie onze winkel.