Herinnering kaasmarkt Alkmaar

Herinnering kaasmarkt, wie wil daar nu geen herinnering aan overhouden van deze beroemde kaasmarkt, waar veel toeristen naar toetrekken. Dan hebben wij leuke souvenirs voor u in onze winkel, zie onze producten zoals handdoeken, badlakens en ook een snijplank bedrukt enz.

Kaasmarkt Alkmaar, met zijn kazen is sinds 1365 op het Waagplein, nu begint de markt op 31 maart t/m 29 september, vrijdagochtend en om de veertien dagen op dinsdagavond met er om heen een ambachtsmarkt en een braderie. Hier komen toeristen uit de hele wereld naar toe en willen graag een herinneringen mee naar huis nemen en die hebben wij voor u, zie onze winkel. De kaasmarkt begint s’morgens heel vroeg door de ‘zetters’ en die zetten de kaas op het Waagplein, deze worden aangevoerd door vrachtauto’s. Er zijn vier kaasdragers-gilden en worden ook wel de ‘vemen’ genoemd, elke ‘veem’ heeft zes ‘kaasdragers’ en een ‘tasman’ met leren tas die bij zijn Weegschaal staat en iedere ‘veem’  heeft zijn eigen Weegschaal en een ‘tasman’  en aantekeningen maakt als de kaas gewogen gaat worden. Elke ‘veem’ heeft zijn eigen kleur en zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje, en de kleur van de berrie. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier ‘vemen’. Met oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst.

Maar bezoek ook ‘Het Hollandse Kaas Museum’ ook op het Waagplein en kunstmarkt naast de kaasmarkt. Dus echt de moeite waard om met familie, vrienden of groepen een herinnering te hebben als aandenken, zie onze producten. bijvoorbeeld een handdoek of badlaken en bedrukt als plak kaas met tekst zoals 50+, 40+ enz, maar wacht dacht u van kaasplank bedrukt als herinnering, zie onze producten in de winkel.