Kaasbadlaken handdoek kaasplank kaasmarkt

Kaas-badlaken, handdoek en kaasplank kaasmarkt Alkmaar, wie wil dit product niet als souvenir en zie onze producten, zoals een bedrukte handdoek/badlaken als een plak kaas met 50+, 40+, en nieuw onze snijplank enz., of met een andere bedrukking.

Alkmaar een oud-hollandse stad, met zijn monumenten en zijn beroemde kaasmarkt die sinds 1365 bestaat en vanaf eind maart t/m eind september, elke vrijdagmorgen en op dinsdagavond om de 14 dagen op het Waagplein een gebeurtenis op zich is. Vrijdag s’morgens vroeg zijn de ‘zetters’ druk bezig de vrachtwagens aan het lossen en de kaas aan het plaatsen op het Waagplein. De kaasdragers gilden, er zijn er vier ook wel de ‘vemen’ genoemd en iedere ‘veem’ heeft zes ‘kaasdragers’ en een ‘tasman’ met leren tas die bij de weegschaal staat en maakt aantekeningen, heeft zijn eigen kleur en zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje, en de kleur van de berrie. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier ‘vemen’. Hij heeft een oranje hoed en zijn stok. De kaasdragers brengen de kazen naar de weegschaal voor het gewicht en elke ‘veem’ heeft zijn eigen weegschaal en een ‘tasman’. De kazen worden gekeurd door er een stukje uit te halen en te proeven op vet gehalte en smaak. Op de kaasmarkt worden de kazen verhandeld door middel van handje klap, sinds 1365 wordt het aan een strenge traditie onderworpen. Kaasmarkt Alkmaar, komen veel toeristen uit de hele wereld op af en dus een souvenir is hier wel op zijn plaats als herinnering, zie onze producten in de winkel.

Maar vergeet niet ‘Het Kaas Museum’ dat in het hartje ligt van Alkmaar en veel historische voorwerpen heeft over het vak kaasmaken en de cultuur van boerenbedrijvigheid, maar ook films en voorwerpen te zien zijn. En er zijn veel meer mogelijkheden in Alkmaar zoals ‘The Beatles’ Museum, Biermuseum ‘De Boom’ en ‘Stedelijk’ Museum. Wanneer je als toerist hier geweest bent dan wil je hier een souvenir van hebben als aandenken. Kaas-badlakens, handdoeken of een leuke kaasplank van de kaasmarkt en worden bedrukt bijvoorbeeld met Nederland met rode stip als Alkmaar, maar zo zijn er nog meer mogelijkheden. Alkmaar is een stad waar je van wilt na genieten.