Souvenir aandenken Alkmaar

Souvenir als aandenken Alkmaar, deze mooie stad met zijn monumenten en grachten en bruggen, daar wilt u een souvenir als aandenken van hebben. Zie onze producten een handdoek of badlaken en bijvoorbeeld een snijplank enz. Alkmaar, is een oud-hollandse stad waar veel toeristen ieder jaar naar toe trekken uit de hele wereld, om de kaasmarkt op vrijdagmorgen of op dinsdagavond om de veertien dagen met ambachtsmarkt/braderie te bezoeken en erg gezellig.

De kazen worden s’morgens vroeg door de ‘zetters’ van uit vrachtwagens geplaatst op het Waagplein waar de kazen liggen uitgestald. De eerste kaasmarkt was in het jaar 1365 en kreeg Alkmaar weegrecht en één weegschaal maar in 1612 zijn dit er al vier. De kaasmarkt begint eind maart t/m eind september. De kaasmarkt zijn de ‘kaasdragers’ gilden actief de zogeheten ‘vemen’ en iedere ‘veem’ heeft zijn eigen kleur en zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje, en de kleur van de berrie en er zijn vier ‘vemen’ en iedere ‘veem’ heeft zes dragers en een ‘tasman’ met een leren tas en staat bij de Weegschaal, elke ‘veem’ heeft zijn eigen Weegschaal en ‘tasman’. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier ‘vemen’. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst en dit is een mooi schouwspel. Een souvenir aandenken Alkmaar, is hier wel op zijn plaats als herinnering en dan hebben we verschillende producten voor u, zie onze winkel.

Alkmaar heeft veel meer te bieden voor u zoals verschillende Musea: ‘Het Kaas Museum’ ook op het Waagplein bij de kaasmarkt en zeer de moeite waard, ‘Stedelijk Museum’ en niet vergeten ‘The Beatles Museum’, u moet het gezien hebben. Stadswandelingen langs monumenten, hofjes en rondvaart iedere 45 minuten door de grachten of Kano huren. Alkmaar is ook een stad om te shoppen met zijn winkelstraatjes en Winkelcentrum ‘Noorder Arcade’ en u wilt natuurlijk iets nuttigen in een restaurant of op terrasje om te genieten van een drankje en die zijn te vinden op het Canadaplein, Platte Steenen Brug en waar u naar mensen kunt kijken. Om thuis na te genieten van deze stad hebben we een  Souvenir aandenken voor u, zoals een handdoek en badlaken, bedrukt met bijvoorbeeld Nederland met daar in een rode stip met naam, waar Alkmaar ligt, dat wil iedereen die daar geweest is in Alkmaar. Zie verder onze producten in winkel.