Souvenir Alkmaar

Souvenir Alkmaar, de stad in Noord-Holland met zijn monumenten, een stad waar iedereen die daar geweest is graag een souvenir van zou willen hebben en dan hebben wij iets voor u, een bedrukte handdoek of badlaken of snijplank, we hebben meer en zie onze producten. Alkmaar, waar veel toeristen naar toe trekken van over de hele wereld om deze oud-hollandse stad te bewonderen. De beroemde kaasmarkt die sinds 1365 al bestaat en begint eind maart t/m eind september, op vrijdag s’morgens en op dinsdagavond om de veertien dagen.

De kaasmarkt is op het Waagplein, de ‘zetters’ plaatsen in de ochtend vroeg de kazen vanuit de vrachtwagen op het Waagplein. De kaasdragers gildes het zijn er vier en worden ook wel ‘vemen’ genoemd en iedere ‘veem’ heeft z’n eigen kleur, rood, groen, blauw, geel en ze bestaan ook uit zes ‘kaasdragers’ en een ‘tasman’ met leren tas en staat bij weegschaal en iedere ‘veem’ heeft een eigen Weegschaal en een ‘tasman’ en vroeger rekende hij af, maar nu maakt hij notities, De kleur is terug te vinden in de strooien hoeden, strikje en berrie. En aan het hoofd van alle vier ‘vemen’ staat de ‘kaasvader’ hij is herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst. En dus een leuk souvenir wilt u niet missen en wij kunnen voor u iets betekenen, wij hebben verschillende producten voor u en zie onze winkel.

Alkmaar heeft ook verschillende musea die de moeite waard zijn zoals: ‘Het Kaas Museum’ ook op het Waagplein waar de kaasmarkt is en waar het kaasmaken aanbod komt en de cultuur er om heen en verschillende historische voorwerpen van vroeger te zien zijn. Ook het ‘Stedelijk’ Museum en niet vergeten ‘The Beatles’ Museum maar ook Biermuseum ‘De Boom’ echt de moeite waard. En wat dacht u van de monumenten, daar zijn speciaal stadswandelingen voor of een rondvaart door de grachten zodat je Alkmaar vanaf het water kunt aanschouwen. En shoppen in de leuke winkelstraatjes, Winkelcentrum ‘Noorder Arcade’, is ook de moeite waard en op een terrasje of restaurant iets nuttigen op het Canadplein of Platte Steenen Brug. Souvenir Alkmaar dat is wel iets voor u want deze mooie herinneringen wil je niet vergeten en toch een souvenir in huis hebben een leuke handdoek of badlaken bedrukt met Nederland, rode stip met naam Alkmaar en wat dacht u van een kaasplankje bedrukt, zie onze producten.