Souvenir handdoek Alkmaar

Souvenir handdoek Alkmaar, dat is wat u graag wilt hebben als je eenmaal in Alkmaar bent geweest. Alkmaar een mooie oud-hollandse stad waar je van kunt genieten, een stad waar je graag aan wilt blijven herinneren en daarom een souvenir op zijn plaats is, zie onze producten in de winkel.

Alkmaar ligt in Noord-Holland, in de geschiedenis heeft het een belangrijke rol gespeeld, maar ook deze tijd. Vooral door zijn kaasmarkt die sinds 1365 begon, deze begint op 31 maart t/m 29 september en nu veel toeristen komen uit alle windstreken van de wereld. De ‘zetters’ zijn al vroeg bezig om de kaas te zetten ligt uitgestald op het Waagplein waar de gildes en de ‘kaasdragers’ actief zijn. Er zijn vier ‘kaasdragers’ gildes ook wel ‘vemen’ genoemd en iedere ‘veem’ heeft zes ‘kaasdragers’ en ‘tasman’ met een leren tas en staat bij de Weegschaal en maakt aantekeningen en iedere ‘veem’ heeft een eigen Weegschaal en ‘tasman.’ Elke ‘veem’ heeft zijn eigen kleur en zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje, en de kleur van de berrie. De ‘kaasvader’ is het hoofd van de vier vemen. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst. Dan is een souvenir als handdoek wel de moeite waard als herinnering en kijk in onze winkel wat de mogelijkheden zijn met onze producten.

Dus een souvenir als handdoek of badlaken met bijvoorbeeld bedrukt met Nederland en rode stip als Alkmaar, er zijn meer mogelijkheden en zie onze producten. Alkmaar heeft veel monumenten waar je stadswandelingen kunt maken en met rondvaart door de grachten kunt maken en de stad vanaf het water kunt bewonderen. Shoppen in de leuke gezellige straatjes en op het Canadaplein en op de Platte Steenen Brug op een terrasje iets nuttigen. En vergeet niet ‘Het Kaas Museum’ op het Waagplein, het ‘Stedelijk’ Museum en het ‘The Beatles’ Museum of Biermuseum ‘De Boom’. Een leuk souvenir is een herinnering voor u en zie onze producten in de winkel.