Souvenir kaasmarkt Alkmaar

Souvenir kaasmarkt Alkmaar, dan hebben wij verschillend producten voor u zoals handdoeken badlakens en bijvoorbeeld een kaasplank waar wij afdrukken op kunnen aanbrengen over de stad Alkmaar en kunnen wij verschillende wensen voor u in vervulling laten gaan. Zie onze winkel.

Alkmaar is een oud-Hollandse stad met veel historie, zoals de beroemde kaasmarkt op het Waagplein die al sinds jaar 1365 bestaat en waar nu veel toeristen op afkomen. De kaasmarkt begint vrijdagmorgen vroeg en dinsdagavond om de veertien dagen, met de ‘zetters’ die de kaas uit de vrachtwagens neer zetten op het Waagplein. Er zijn vier kaasdragers gilden ook wel ‘vemen’ genoemd en iedere ‘veem’ heeft zes kaasdragers en een ‘tasman’ met leren tas die bij de Weegschaal notities maakt en elke ‘veem’ heeft zijn eigen kleur en zijn zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje, en de kleur van de berrie. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier ‘vemen’. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst.  En een schouwspel op zich, hier wilt u graag een souvenir van de kaasmarkt in huis hebben, zie onze producten in de winkel.

Alkmaar heeft meer te bieden een historisch centrum met monumenten, leuke winkelstraatjeswaar u kunt shoppen en verschillend restaurantjes waarvan u culinaire kunt genieten maar ook terrasjes om een drankje te nuttigen en waar u mensen kunt kijken zoals op het Waagplein, Canadaplein en Platte Steenen Brug. Alkmaar heeft ook ‘Het Kaas Museum’ waar historische voorwerpen en het kaasmaken en de cultuur van de kaasboerderij aan de orde komt, ‘The Beatles’ Museum en ‘Stedelijk’ Museum Biermuseum ‘De Boom’. Een rondvaart door de grachten of kano huren is ook een mogelijkheid. Dus een souvenir kaasmarkt Alkmaar is wel op zijn plaats als herinnering, bijvoorbeeld handdoeken en badlakens met Nederland en een rode stip dat aangeeft waar Alkmaar ligt of badlaken, handdoek bedrukt als plak kaas we hebben meer, zie onze producten in de winkel.