Souvenir van Alkmaar

Souvenir van Alkmaar, handdoeken en badlakens met Nederland en rode stip en naam waar Alkmaar ligt, of handdoek en badlakens als gatenkaas met muis of zonder muis van zuiver katoen, enz. Alkmaar moet je echt gezien hebben met zijn monumenten, grachten en musea. Maar de kaasmarkt is wel heel bijzonder om te zien en die sinds 1365, die elke vrijdag s’morgens vanaf eind maart t/m eind september en dinsdagavond om de 14 dagen op het Waagplein en waar veel toeristen uit de hele wereld naar toekomen.

Op het Waagplein zijn de ‘zetters’ s’morgens vroeg aan het werk, om de kazen te vanuit vrachtauto’s plaatsen. Daarna komt de ‘kaasdragers’ gilde die uit zes ‘kaasdragers’ bestaan en een ‘tasman’ die een leren tas dragen en bij de weegschaal staat en dat werd vroeger gebruikt om af te rekenen en elke ‘veem’ heeft zijn Weegschaal en ‘tasman’. De kaasdragers gilde ook wel ‘vemen’ genoemd maar elke ‘veem’ heeft zijn eigen kleur en zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de kaasdragers, hun strikje en de kleur van de berrie. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier ‘vemen’. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst. Dus heel bijzonder voor u om een souvenir hier van te hebben, dat hebben wij ook nieuw onze  producten een snijplank bedrukt, kijk in onze winkel.

En vergeet niet ‘Het Hollandse Kaas’ Museum op het Waagplein met zijn historische voorwerpen en de cultuur van de kaas. Ook het Stedelijk Museum en ‘The Beatles’ Museum of Biermuseum ‘De Boom’. Alkmaar van af de grachten bekijken is ook geen probleem u kunt daar een rondvaart gaan maken die gaat elke 45 minuten of kano huren. Alkmaar heeft meer te bieden zoals winkelen in de winkelstraatjes met zijn boetiekjes en winkelcentrum’ Noorder Arcade’, maar ook een restaurant of terrasje bezoeken op het Waagplein, Canadaplein of Platte Steenen Brug.