Speciaal aandenken kaasmarkt Alkmaar

Speciale aandenken kaasmarkt Alkmaar, dan hebben wij voor u een handdoek of badlaken bedrukt met Nederland en daarin een rode stip met tekst waar Alkmaar ligt, of bedrukt als plak kaas met 50+,40+ en nieuw is een snijplank en wij hebben meer enz., dus zie onze producten in de winkel. Deze oud-hollandse stad Alkmaar is echt een bezoek waard.

De kaasmarkt Alkmaar op het Waagplein, met zijn kazen die sinds 1365 bestaat, vanaf vrijdag 31 maart t/m 29 september en om de 14 dagen dinsdagavond met een ambachtenmarkt/braderie, is een trekpleister voor toeristen van over de hele wereld in de zomer. De kaasmarkt begint s’morgens vroeg met het ‘zetten’ van de kazen door de ‘zetters’ die uit vrachtwagens worden geladen. De kaasmarkt heeft zijn ‘kaasdragers’ gilde die ‘vemen’ genoemd worden en iedere ‘veem’ heeft een kleur die zijn terug te vinden in de strooien hoeden van de ‘kaasdragers’, hun strikje, en de kleur van de berrie en er zijn zes ‘kaasdragers’ en een ‘tasman’ met een leren tas, die bij de Weegschaal staat aantekeningen te maken en elke ‘veem’ heeft een eigen ‘tasman’ maar ook een eigen Weegschaal. De ‘kaasvader’ staat aan het hoofd van de vier vemen. Herkenbaar aan zijn oranje hoed, wandelstok met zilverbeslag en het wapen van Alkmaar op de borst. Een speciaal aandenken aan de kaasmarkt is een unieke herinnering, zie onze producten in onze winkel.

En op bij de kaasmarkt is ook ‘Het Kaas Museum’ met unieke voorwerpen wat hoe je kaas maakt op de boerderij enz., niet vergeten ‘The Beatles’ Museum, ‘Stedelijk’ Museum of Biermuseum ‘De Boom’. En ook de oud stad met zijn Monumenten en leuke winkelstraatjes, Winkelcentrum ‘Noorder Arcade’, waar u kunt shoppen en de terrasjes of restaurant waar u iets kunt nuttigen en naar mensen kunt te kijken is een aanrader. Rondvaart door de grachten om de 45 minuten is ook de moeite waard en het is ook mogelijk om een kano te huren. Stadswandelingen langs Monumenten, die u gezien moet hebben. Een Speciaal aandenken is hier bij wel op zijn plaats een leuk souvenir bijvoorbeeld een handdoek of badlaken van goed kwaliteit katoen met opdruk en nieuw is een snijplank, zie onze producten in de winkel.